Casus FEIT Mare

Ik ben het afgelopen jaar door een moeilijke periode gegaan. Zowel privé als op mijn werk liep het niet goed. Op een gegeven moment was ik alleen nog maar aan het malen. Ik was continu gericht op de wensen van anderen en het zoeken naar optimale oplossingen voor een moeilijke privé situatie. Er speelde heel veel, ik ging met de problemen naar bed en stond ermee op. ’s Nachts lag ik te piekeren en kwam in gedachtencirkels terecht waar ik niet meer uitkwam. Ik sliep steeds slechter, was labiel en voelde alle kracht verdwijnen. Ik wist niet meer wie ik was en wat ik zelf eigenlijk wilde. Mijn eigenwaarde werd steeds lager. Ik was constant emotioneel en zenuwachtig. Via mijn werkgever had ik een coach. Met hem had ik prettige gesprekken en na deze gesprekken vertrok ik altijd met een gerepareerd zelfbeeld. Echter na de eerste tegenslag verdween dit effect als sneeuw voor de zon. Ik had steeds meer angst mijzelf volledig te verliezen en daadwerkelijk overspannen te raken. Ik presteerde op mijn werk niet meer zoals ik dat wilde, het was al snel teveel en ik voelde een verwijdering naar mijn vriend en kinderen ontstaan. FEIT sprak me aan en ik besloot deze training te gaan volgen.

De FEIT coachsessies en de training waren een geheel nieuwe inspirerende ervaring. Geen eindeloos gepraat maar direct naar je gevoel! Een openbaring, redeneren vanuit mijn eigen gevoel en mijn eigen kracht. De trainer van Crisar leidde me direct en meedogenloos naar mijn eigen ik.

De eerste FEIT sessie op 18 augustus had al een groot effect. Ik realiseerde me dat ik de gedachten cirkels waarin ik steeds verkeerde moest loslaten. Dat het eindeloze ronddraaien in mijn hoofd niet het gewenste effect had. Dankzij de door Crisar toegepaste directe techniek, kon ik mijn gedachte ook echt los laten en voelde ik mijn eigen kracht. Ik wist nog niet precies hoe het dan wel moest maar had hier vertrouwen in. Na deze sessie sliep ik weer stukken beter en voelde veel minder stress. Ik liet mijzelf toe niet meer te piekeren. En dat bleef!

Na de tweede FEIT sessie op 4 september wist ik dat ik op mijn gevoel kan, wil en moet vertrouwen. Ik ben door gevoelens gegaan van pijn, verdriet en ‘niet goed genoeg zijn’ waardoor ik nu niet meer bang ben voor mijn gevoel. Het voelt alsof ik belemmerende gevoelens die me al mijn hele leven in de weg zaten in korte tijd heb kunnen verwerken. En tegelijkertijd heb ik geleerd met deze gevoelens om te gaan. Het overspannen gevoel was nu helemaal weg. Ik voelde me veel rustiger en ik kon in een paar moeilijke situaties mijn gevoelens goed hanteren en voelde me dan vervolgens ook echt rustig van binnen. Het voelde dan dat het klopte, ik begreep wat er was gebeurd en ik voelde me sterk.

De training FEIT  in Communicatie was op 8 september, een paar dagen na mijn tweede sessie. Hier heb ik de hele dag de techniek toegepast en kwam ik ongeacht de heftigheid van mijn emoties steeds weer bij mijn rust uit. Al mijn ‘moeilijke’ emoties en de gevoelens die daar weer onder liggen heb ik met aandacht doorvoeld. Mijn ervaringen met mede cursisten delen en zien wat deze verandering bij andere mensen teweeg brengt was heel intens. In de avondsessie van de eerste trainingsdag voelde ik letterlijk mijzelf “aarden” en kon ik zelf bij mijn rust en kracht komen. Dit lukte me ook in gesprekken en tijdens een presentatie aan de groep. De periode daarna voelde ik al mijn gevoelens veel sterker. Dat was even heftig voor me maar ook heel mooi omdat ik de liefde voor mijn vriend en kinderen veel sterker voelde (en nog steeds!). Ik bemerkte wanneer ik afdwaalde en kon daar op bijsturen. Het was ook fijn om te ervaren dat als ik het heel druk had, veel aan mijn hoofd had en even wat minder goed op mezelf lette dat ik na een tijdje vanzelf weer terugveerde en rustig en krachtig bleef in gesprekken op mijn werk. Ik weet nu dat ik het zelf kan sturen, maar ook dat het na een tijdje vanzelf naar me toekomt als ik dat eens niet doe. Dat gaf nog meer vertrouwen.

Bij de training FEIT in Presentatie, twee maanden later, merkte ik hoeveel ik de techniek al op een natuurlijke manier toepas in mijn dagelijkse leven. Ik voelde me meer mezelf dan ooit. Deze dag leverde voor me op dat ik inzag en voelde dat ik blijvend veranderd ben. Ik voel me rustiger en krachtiger en dat wordt elke week sterker. Ik weet nu dat ik dankzij de geleerde technieken niet meer overspannen kan raken. Ik durf op mijzelf en mijn gevoel te vertrouwen en weet dat ik van daaruit tot goede dingen kom.

De derde en vierde FEIT sessie heb ik ervaren als ondersteunend en versterkend. De sessies gaven me nog meer inzicht, door steeds weer te ervaren dat ik ‘nare’ en fijne gevoelens ook in moeilijke situaties gewoon kon ervaren. Het escaleert niet meer en ik ga zeker niet meer malen. Sterker nog, zodra ik te veel denk (over ditjes en datjes) stuur ik al bij omdat ik de zin er niet meer van inzie. Als ik me onrustig voel schrik ik niet en weet ik wat ik doe. Mijn heftige emoties zijn nu herkenbare gevoelens waar ik mee om kan gaan. Deze sessies waren ook op mijn werk gericht zodat ik in elk gesprek en situatie rustig en krachtig blijf en mijn doel bereik. Dat ging eigenlijk na de eerste sessie en de training al veel beter. De laatste 2 sessies en de Feit Training Presentatie waren voor mij de puntjes op de i. Het toepassen wordt daardoor voor mij veel makkelijker, ik voel sterker en vaker mijn diepe rust en ik maak me geen zorgen meer dat ik terugval.

Ik heb weer toegang tot mezelf, mezelf gevonden en geleerd om alle gevoelens te doorvoelen, zonder dat dat tot problemen leidt. Ik luister nu naar mijn eigen gevoel (intuïtie). Ik weet wat ik wil en waar mijn kracht zit. Dit heeft tot gevolg dat ik rustig en krachtig in mijn werk en privé sta. Ik heb een aantal belangrijke beslissingen zonder twijfel of moeite genomen. Mijn kinderen zijn rustiger en meer op mij gericht. De sfeer thuis is natuurlijker, ontspannen en rustiger. En op mijn werk bereik ik meer met minder inspanning. Ik voel me niet langer nerveus en gespannen en ik laat me niet meer afleiden van mezelf of van wat ik wil bereiken.

Naar Reacties FEIT Persoonlijk